Resultaten
vr 20 jul 2018

Connectie-S #7 | Diede Gulpers x Cell[0]

Cell[0] is een collectief van programmeurs op de 7e verdieping van het Klokgebouw. Ze worden blij van grote en complexe dataproblemen, of eigenlijk uitdagingen zoals zij het noemen. “De kunst is om iets wat heel groot en complex is juist zo simpel mogelijk in code te maken. Dat is waar wij goed in zijn.” Aldus Diede Gulpers van Cell[0]. Ze werken daarom het liefste langdurig samen met opdrachtgevers die hun jarenlange inzet gebruiken om hun dataprocessen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Eigen producten ontwikkeld

Ze hebben ook, samen met partners, eigen producten ontwikkeld die succesvol in de markt actief zijn. Bijvoorbeeld Mijnwijkplan.nl, een platform waarop gemeente en bewoners samen aan de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van wijken kunnen werken. Een ander product is HIOR, een handboek voor de inrichting van de openbare ruimte dat door gemeentes, ontwikkelaars, aannemers en architecten wordt gebruikt om samen te werken aan de openbare ruimte.

Bruisende plek

Ze werken al meer dan drie jaar vanuit het Klokgebouw op Strijp-S wat ze een heel mooie en prettige plek vinden. Voordat ze naar Strijp-S kwamen kenden ze al meerdere bedrijven die hier zitten, wat de samenwerking vergemakkelijkte. “Strijp-S is een bruisende plek, heel prettig om te werken en te ondernemen”, aldus Diede.

Favoriete eetplekken op Strijp-S?

Uiteraard de kibbeling van Fish & Chips, en in de vershal Warung Ventje om lekker ’s avonds te eten als ze een keer doorwerken. Ook zijn ze een hele tijd op dinsdag naar de pizzabus van Da Portare gegaan, een goede traditie. Ze zijn erg blij met de komst van Albert Heijn naar Strijp-S, erg handig dat je te voet even een boodschap kunt doen voor de lunch op kantoor, voorheen moesten we een stuk verder lopen.

Tips of wijze lessen voor andere ondernemers?

“Wat voor ons heel goed werkt is een maandelijkse reflectiesessie met ons team waarin iedereen deelt hoe het met hem/haar gaat, ook privé. Daarnaast bespreken we hoe het bedrijf zich ontwikkelt en hoe we daar als ondernemers tegenaan kijken. Echt heel waardevol om zo samen te werken aan elkaar en de onderneming.” Vertelt Diede.

Op zoek naar partners

Cell[0] is altijd op zoek naar partners die gespecialiseerd zijn in hun eigen niche die samen met hun een oplossing willen creëren voor een relevant probleem. Ook staan ze open voor mensen die zich bij het collectief willen aansluiten als ondernemer. Mensen die interesse hebben kunnen contact zoeken en ze starten dan met een proeftijd om te ervaren of de samenwerking goed werkt.

Wie zou je graag aanwijzen om de volgende keer in deze artikelreeks te interviewen?

“Ik ben mijn carrière begonnen bij WebSculptures en heb daar heel veel geleerd. Jochem Gugelot en Joost Sluijter zijn actief binnen Power-S en werken zo samen met andere ondernemers op Strijp-S. Het lijkt me leuk om hun verhaal te vertellen in deze rubriek, dus ik nomineer ze graag als volgende.”

www.cell-0.com | www.facebook.com/cell-0

Vorige connecties

Connectie-S #6 | Mitchell Jacobs x Studio Tast
Connectie-S #5 | Rudy van Beurden x GAAF
Connectie-S #4 | Matte! Nande?
Connectie-S #3 | Gerard Scanlan x Double Dutch
Connectie-S #2 | Raoul Hollants
Connectie-S #1 | John Sandiford x Antonio Media