Resultaten
wo 20 dec 2017

Connectie-S #6 | Mitchell Jacobs x Studio Tast

Studio Tast is een ontwerpstudio gespecialiseerd in onderwijsinnovatie, met als doel 'transformeren hoe mensen leren'. De Studio, gevestigd in de Apparatenfabriek op Strijp-S, gebruikt design en technologie om tot vernieuwende oplossingen voor leren te komen. Daarbij staat technologie niet voorop, maar de mens.

Please do touch
"Wij houden ons niet met de leercontent bezig, maar zorgen voor materialen om op een eigentijdse manier te kunnen leren”, aldus oprichter Mitchell Jacobs. Studio Tast maakt complexe situaties tastbaar door digitaal en fysiek te combineren in vernieuwende leerervaringen. De tastbare leermiddelen die Studio Tast ontwikkelt zorgen ervoor dat mensen beter en sneller dingen leren doordat het geschikt is voor verschillende leerstijlen. Aanraken en doen tijdens leren heeft vaak meer impact dan luisteren, lezen of bekijken.

Toekomst
Studio Tast is gestart met het afstuderen van Mitchell en uitgegroeid tot een bureau van 10 personen die projecten in opdracht doet én bezig is met ontwikkeling van eigen producten voor het onderwijs. “Het voordeel van de eigen producten is dat we daar écht alle skills in kwijt kunnen. Daarom gaan we ons daar de komende tijd flink op richten”, vertelt Mitchell Jacobs over de aanstaande komst van een aantal eigen nieuwe producten. 


Foto: Rien Meulman

Ongedwongen sfeer Strijp-S
Mitchell waardeert de ongedwongen sfeer op Strijp-S, door mensen die dezelfde passie voor hun werk en onderneming hebben. Ondernemers die iets willen toevoegen aan de maatschappij. Wel hoopt Mitchell dat Strijp-S nu het steeds commercieel succesvoller wordt  niet het underground karakter verliest, anders trekken de creatieven vanzelf weg en dat is niet de bedoeling. 

Trudo helpt
De studio is vanaf de oprichting in 2014 gevestigd op Strijp-S, in eerste instantie in het Klokgebouw en daarna in de Apparatenfabriek. “Als huidige huurder krijg je van Trudo voorrang als je bijvoorbeeld wilt uitbreiden naar een nieuwe naastgelegen ruimte. Ik vind het mooi dat ze zo loyaal zijn aan hun huurders”, aldus Mitchel Jacobs. 

 

Ik geef het stokje door aan...
Mitchell wil graag dat Cell-0 wordt geïnterviewd voor de volgende editie van dit artikel omdat zij een tof collectief programmeurs zijn met een unieke bedrijfsvoering. Dat levert vast een mooi volgend artikel op! 

www.studiotast.com | www.facebook.com/studiotast | www.instagram.com/studiotast