Resultaten
ma 10 jul 2017

Connecties-S #3 | Gerard Scanlan / Double Dutch

Op de zesde verdieping van het Klokgebouw is vertaalbureau Double Dutch gevestigd. Het bureau van Gerard Scanlan en Pascalle Videler is sterk in vertalingen die marketingmiddelen ondersteunen om het doel te bereiken. Gerard adviseert andere ondernemers op Strijp-S om vooral niet op je kantoor te blijven zitten maar erop uit te gaan.

Stap naar Strijp-S
Nadat Double Dutch veel vertaalwerk deed voor Gemeente Eindhoven en Trudo en Strijp-S zich positief begon te ontwikkelen vestigden Gerard en Pascalle zich zo'n 8 jaar geleden op Strijp-S. Toen het terrein nog best ontoegankelijk was, zeker voor klanten was het in die tijd erg lastig om het kantoor van Double Dutch te vinden. De stap naar Strijp-S was zakelijk een goede zet voor Double Dutch omdat ze hierdoor met creatieve bedrijven in contact kwamen die ze internationaal ondersteunen op het gebied van marketing.

Goed luisteren
"De kunst van een goede vertaler is om zich in te leven in de opdrachtgever en het doel van een tekst. Daarom luisteren wij erg goed naar onze opdrachtgevers en schrijven we teksten die de lezer tot actie bewegen", aldus Gerard. Websiteteksten moeten écht goed zijn, zodat ze over een lange tijd nog steeds aansprekend voor bezoekers. 


Cabinets of curiosity
Naast vertaler is Gerard actief als meubelontwerper en -maker met zijn collectief Cabinets of Curiosity waarmee ze enkele jaren hebben deelgenomen aan de Dutch Design Week. De meubels en makers van Cabinets of Curiosity kenmerken zich door originaliteit, oog voor detail en fun. De groep doet dit jaar bewust niet mee aan de DDW om een meerjarenplan voor te bereiden voor een expositieplatform voor zelfontwerpende makers.

Ga naar buiten
Gerard adviseert andere 'bewoners' van Strijp-S om vooral niet op je eigen kantoor te blijven zitten maar veel naar buiten te gaan om met andere mensen te praten. Sommige ondernemers gaan op hun kantoor zitten wachten op klanten. Je hebt pas wat aan Strijp-S als je zorgt dat je ook gezien wordt door anderen.

I pass the baton to...Wijnand Driessen
Als volgende persoon om te interviewen voor deze rubriek nomineer ik Wijnand Driessen van Matte! Nande? omdat ze net een film hebben gemaakt. Ik geef ze graag het podium in deze rubriek.

www.double-dutch.nl