Resultaten
wo 03 okt 2018

Connectie-S #9 | Niels Vanaken x Open Legal advocaten & Rechtsbundel

Je zou Niels een juridisch ondernemer kunnen noemen; een advocaat die andere ondernemers helpt om met meer plezier én succes te ondernemen. “Dat ondernemers meer peace of mind krijgen, dat is het doel”, aldus Niels over het doel van de beide ondernemingen die hij drijft vanuit Strijp-S.

Vooraf communiceren voorkomt problemen

Niels is eigenaar en oprichter van twee ondernemingen: Open Legal advocaten en Rechtsbundel. Open Legal advocaten is een vernieuwend advocatenkantoor dat zich richt op hightech en creatieve bedrijven die professioneel willen ondernemen en dat investeert in goede bedrijfsprocessen. “Als je een bedrijfsproces vooraf juridisch en financieel goed organiseert, voorkom je problemen en kan je prettiger ondernemen”, geeft Niels aan over hun manier van werken. Als je in de basis goed communiceert, voorkom je juridische problemen. Veel ondernemers vinden het bijvoorbeeld moeilijk om afspraken vast te leggen, in de vorm van een overeenkomst. Ook factureren zorgt voor problemen voor ondernemers, zodra een factuurdatum overschreven wordt weet een ondernemer vaak niet wat te doen. Open Legal advocaten denkt mee met ondernemers om die processen vooraf goed in te richten.

Van abonnement tot breed platform

Rechtsbundel is aanvankelijk gestart als een abonnement op een advocaat, wat het inschakelen van een advocaat financieel laagdrempeliger maakt voor ondernemers. Rechtsbundel bestaat sinds 2011 en is inmiddels uitgegroeid tot een breder platform van diensten. Via Rechtsbundel hebben ondernemers bijvoorbeeld ook de beschikking over fiscalisten, incassodiensten, notarissen, deurwaarders en mediators. Rechtsbundel werkt sinds kort ook samen met zakelijke netwerken, zodat zij de diensten kunnen aanbieden aan hun leden. “Wij ondersteunen leden van netwerken om nieuwe samenwerkingen op een juridisch goede manier te regelen. Dat vergroot de kans op succes voor hun leden, daarom bieden de besturen van deze netwerken onze diensten graag aan”, geeft Niels aan over de waarde van deze samenwerking.

Samenwerking op Strijp-S

Niels werkt ook samen met de coöperatie Power-S. Als deze coöperatie bijvoorbeeld nieuwe concepten ontwikkelt, zorgt Niels ervoor dat juridisch alles goed wordt vormgegeven. Niels gelooft in de kracht van samenwerking en zou graag zien dat er nog meer wordt samengewerkt op Strijp-S. “Wij hebben altijd onze deur open staan, letterlijk en figuurlijk, om in contact te komen met andere ondernemers op Strijp-S”. Niels is erg blij met de prettige sfeer op Strijp-S en verwijst onder meer naar de aanwezige horeca, winkels en Vershal. Ook de supermarkt vindt Niels een goede toevoeging aan het gebied.

Connectie-S: Mikomax

Als volgende onderneming voor deze rubriek wijst Niels graag Mikomax aan, van ondernemer Mark Tak die dit bedrijf samen met zijn vader runt. “Mark en zijn vader zijn erg prettige mensen die we al lang kennen. Ze werken hard, zijn nuchter en communiceren heel open. Die moeten jullie zeker de volgende keer in de spotlight zetten”, aldus Niels.

Vorige connecties

Connectie-S #7 | Joost Sluijter x Websculptures
Connectie-S #7 | Diede Gulpers x Cell[0]
Connectie-S #6 | Mitchell Jacobs x Studio Tast
Connectie-S #5 | Rudy van Beurden x GAAF
Connectie-S #4 | Matte! Nande?
Connectie-S #3 | Gerard Scanlan x Double Dutch
Connectie-S #2 | Raoul Hollants
Connectie-S #1 | John Sandiford x Antonio Media