Resultaten
wo 31 okt 2018

Connectie-S #10 | Mark Tak x Mikomax

Op Strijp-S is Mikomax gehuisvest; ze richten werkplekken kleurrijk in met aandacht voor design, akoestiek en privacy. We spreken met Mark Tak, de huidige eigenaar, over het ontstaan, de trends en de “living showroom”.

Modernisering van kantoren met innovatieve producten

Mikomax is een familiebedrijf. De vader van Mark Tak begon in de jaren ‘90 met het bedrijf met projectinrichtingen voor bedrijven. Inmiddels zijn ze exclusief importeur voor de Benelux van Mikomax, een Poolse fabriek, waar flexibele ergonomische kantoorinrichtingen  worden vervaardigd. En zijn ze vertegenwoordiger van Bejot kantoormeubilair. Mark heeft alle functies binnen Mikomax vervuld maar is nu eindverantwoordelijk. “Mijn vader zit nu niet meer in de zaak maar werkt soms nog wel eens mee als vliegende keep”, vertelt Mark. “Er waait nu een frisse wind door de Poolse fabriek en de Nederlandse tak met als resultaat veel nieuwe producten.”

Circulair ondernemen in eigen beheer

Onderdeel van de kantoorinrichting zijn bijvoorbeeld kantoorcabines. Mark is druk bezig om deze recyclebaar te certificeren. “Elk onderdeel moet volledig worden gespecificeerd en gecertificeerd. In de nieuwste panden worden deze certificaten de norm.” Deze cabines zijn voor diverse doeleinden: vergaderen, telefoneren, werken met alle benodigde infrastructuur. Alles wordt in eigen beheer vervaardigd en met eigen ontwerpers. Naast de standaard afmetingen kunnen ook custom made cabines met afwijkende maten en kleuren geleverd worden en kan aan persoonlijke wensen worden voldaan. De cabines zijn eenvoudig met een pompwagen verplaatsbaar wat flexibiliteit biedt in grote kantoren.

Living showroom op Strijp-S

In de Torenallee 20 op de derde verdieping is eigenlijk een levende showroom gevestigd, je kunt daar bij huurders live het meubilair van Mikomax in actie zien. Mark heeft zelf een klein kantoor voor ongeveer vier flexplekken maar in de gezamenlijke ruimtes met de andere huurders staan diverse cabines en kantoormeubilair van Mikomax en Bejot. “Soms komen huurders van de vierde en vijfde verdieping naar onze ruimtes om de cabines te gebruiken voor een vergadering”, zegt Mark. “De levendige omgeving op Strijp past goed bij ons en er is een goede wisselwerking tussen de ondernemers. Zij hebben ook onze buro’s voor een aantrekkelijke prijs gekocht waardoor wij weer kunnen binnenlopen met klanten.”

Even wat privacy en concentratie

De trend van grote open ruimtes is inmiddels bij vele kantoren zichtbaar. Niemand heeft daardoor een plek om zich even af te zonderen. Juist op deze problematiek is Mikomax zich gaan richten met haar flexibele kantoorinrichtingen. Op die manier kunnen werknemers geconcentreerd werken, bijvoorbeeld in een cabine met een goede akoestiek, privacy en een ergonomische werkplek. “Zo dragen we ons steentje bij aan het verminderen van de werkstress!”, aldus Mark.

Connectie-S

Ik nomineer hierbij Mettom payrolling van Rob Toonders. Een mooi bedrijf waar veel ondernemers op Strijp-S baat bij zouden kunnen hebben, doordat zij administratie uit handen nemen.

Vorige connecties

Connectie-S #9 | Niels Vanaken x Open Legal advocaten & Rechtsbundel
Connectie-S #8 | Joost Sluijter x Websculptures
Connectie-S #7 | Diede Gulpers x Cell[0]
Connectie-S #6 | Mitchell Jacobs x Studio Tast
Connectie-S #5 | Rudy van Beurden x GAAF
Connectie-S #4 | Matte! Nande?
Connectie-S #3 | Gerard Scanlan x Double Dutch
Connectie-S #2 | Raoul Hollants
Connectie-S #1 | John Sandiford x Antonio Media