Resultaten
ma 16 sep 2024

Unfolded Digital Agency: technische kennis voorop

Met een flinke bak aan ervaring in webdevelopment en -design startte Peter acht jaar geleden met zijn compagnon Unfolded Digital Agency. Ze begonnen in een garagebox aan de Lijsterbesstraat, groeiden verder in het Glasgebouw, en zetten nu koers naar een mooie toekomst in de Apparatenfabriek. “We waren meteen enthousiast over de ruimte, het voelt echt als een fabriek!”, vertelt Peter.

Gespecialiseerd in online

Hoewel Peter zich met Unfolded voornamelijk richt op het technische aspect van websites, heeft hij een bredere achtergrond: “Hiervoor had ik een klassiek reclamebureau, zowel voor print als online. Gaandeweg specialiseerden we ons steeds meer in internet en alles wat daarmee te maken heeft. Mijn compagnon komt uit de gamedevelopment en zocht iets concreters. We sloegen de handen ineen en zo ontstond Unfolded.”

Ontvouwen

Unfolded ontwikkelt en ontwerpt websites voor klanten. Daarnaast begeleiden ze ook andere bureaus met hun technische kennis. Maar waar komt de naam eigenlijk vandaan? “Soms begin je met een leeg blad, en ga je vanaf daar ontwerpen of tekenen. Maar iets kan zich ook ontvouwen. En zo zien we dat ook in ons werk. We maken een campagne of website, die ontvouwt zich vervolgens en ontwikkelt zo verder door. Dat vonden we een mooie en passende naam voor ons bedrijf en de manier waarop we werken.”

Denken in oplossingen

Door de specifieke technische kennis die Unfolded heeft, weten klanten hun goed te vinden. “We kijken altijd naar wat er mogelijk is, ook wanneer het iets is wat we nog nooit hebben gedaan of de vraag complex is. Hoe kunnen we hier iets voor maken? We kijken daarbij verder dan de standaard oplossingen. Zo ontwikkelden we laatst een interactieve applicatie voor de UEFA om kennis over hartmassages te trainen. Dat werkt beter in de vorm van een game dan een gewone website.”

Inspirerende omgeving

Strijp-S is een ideale omgeving voor een digital agency als Unfolded. “Het is een inspirerende omgeving om in te werken. We werken veel samen met mensen die ook hier gevestigd zitten, zoals fotografen en tekstschrijvers. Dat is heel handig.” Wat Peter hoopt voor de toekomst van Unfolded? “Dat we in de Apparatenfabriek veel nieuwe collega’s mogen verwelkomen, die graag bij ons aanschuiven voor een lekker burgertje”, lacht Peter.