Resultaten
ma 30 sep 2024

Creative agency ARA: van Klokgebouw naar Trudo Toren

Het creatieve bureau ARA bevindt zich al een tijd op het bruisende Strijp-S en voelt zich hier helemaal thuis. Begin september verhuizen de creatievelingen van het monumentale Klokgebouw naar een van de opvallendste en nieuwste gebouwen van Strijp-S: de Trudo Toren. Managing director Paul Kroef neemt je mee in het verhaal achter ARA en de verhuizing en droomt over de toekomst.

Verdiepen in de klant

ARA is een creative agency, zoals Paul het bedrijf omschrijft. Maar wat houdt dat nou precies in? Paul: “Eigenlijk zijn we een reclamebureau, maar dan breder. We doen de communicatie voor bedrijven: van strategie tot middelen, van websites tot socials, van print tot commercials. Nationaal en internationaal. We verdiepen ons daarbij altijd goed in het bedrijf, in de markt. We denken echt vanuit het merk en streven naar consistentie. Dat vinden we leuk en is belangrijk.”

Eindhovense bedrijven

Met al een kantoor in Rotterdam, nam ARA twee jaar geleden het bedrijf Bovil op Strijp-S over. Met als thuisbasis het Klokgebouw. “Je zou denken dat het niet uitmaakt waar je zit met je bedrijf als je je richt op de nationale en internationale markten. Maar dat is helemaal niet zo. Het is belangrijk om in Eindhoven on the spot te zijn. Om in het gezichtsveld van de prachtige Eindhovense bedrijven te zitten. Voor ons was gevestigd blijven in Eindhoven daarom een logische keuze”, legt Paul uit.

Industrieel en innovatief

En voor hem is het geen onbekende stad. Hij heeft hier vroeger gestudeerd. “Toentertijd woonde ik op 200 meter afstand van Strijp-S. In die tijd was het terrein natuurlijk nog afgesloten, je kon er helemaal niet op. Onvergelijkbaar met nu! Ik vind het een hele fijne plek om te zijn. Industrieel, cultureel, innovatief, altijd in ontwikkeling. Dat voel je als je door het gebied loopt. En daar gedijen wij als creatief bedrijf goed op. Die mentaliteit past bij ons.”

Klaar voor verhuizing

En nu staat dan ook nog een verhuizing van het ene spraakmakende gebouw naar het andere. “In het Klokgebouw hadden we een groot kantoor, wat we deelden met anderen. We zijn toe aan een eigen plek, een eigen clubhuis. De Trudo Toren is een prachtig gebouw en de ruimte past ons goed. We hopen vanaf de nieuwe plek nog meer in de hightechsector bezig te kunnen gaan zijn. We hebben er zin in!”, glundert Paul.