Resultaten
za 25 mrt 2017

Wereldkampioenschap Longboard Dance in het Klokgebouw

Op 22 en 23 april 2017 vindt een nieuwe editie van de Longboard Dance Worldcup plaats in het Klokgebouw in Eindhoven. Dit gratis en voor iedereen toegankelijke evenement richt zich op een combinatie van wedstrijden en vrij Longboarden. De wedstrijd trekt rijders van de hele wereld aan die hun kunsten vertonen aan het publiek.

Longboarden bestaat al bijna een halve eeuw en heeft zich de laatste decennia sterk ontwikkeld, evenals de materialen en subdisciplines. Vooral de laatste jaren is longboarden steeds populairder geworden en tegenwoordig weet bijna iedereen wat het is. 

Downhill, dance & freeride 
Minder bekend zijn de verschillende disciplines die het longboarden rijk is, waaronder; downhill, dance, freeride (sliding), slalom en long distance. De vergelijking met een skateboard word al snel gemaakt en voor een hoop mensen is een longboard ook een groter skateboard, maar zodra je op een longboard staat merk je dat het in ieder opzicht anders is. Longboard dancing betekent dat de rijder over het board stapt, draait en danst terwijl hij rijdt. Deze bijzondere vloeiende bewegingen zien eruit alsof er op de straat gesurft wordt, erg fascinerend om mee te maken.

Mee doen?
Wil je meedoen met de verschillende wedstrijden dan moet je je daar van tevoren voor inschrijven, de kosten per wedstrijd zijn €5,-. De wedstrijdonderdelen zijn; Dance, Best Trick, Best G-turn en Hippy Jump.

www.facebook.com/SYCLD