Resultaten
wo 15 mrt 2017

Veel Eindhovense makers op tiendaags STRP Biënnale

STRP Biënnale groeide in acht edities uit tot het grootste evenement voor creatieve technologie in Nederland. Het festival is 10 jaar geleden begonnen om nieuw leven in te blazen in het gebied Strijp, dat tot dan toe nog niet door veel mensen bezocht werd. Nu 10 jaar later is de stad en Strijp enorm veranderd en geeft het festival mensen uit Eindhoven en ver daarbuiten de mogelijkheid zich te presenteren aan een groot publiek.

Eindhovense makers
Bijzonder aan editie 2017 is de aanwezigheid van veel Eindhovense makers, veel van het eerste uur van het festival. Makers die in hun ontwikkeling zijn meegegroeid met het festival, de stad en Strijp. 

Bijvoorbeeld Albert van Abbe, momenteel dé Techno-smaakmaker in Eindhoven. 10 jaar geleden begonnen als het vleesgeworden videowoord op STRP en nu in binnen- en buitenland een gerespecteerde naam. Met zijn DRUM-avonden presenteerde hij avonden zonder poespas, met een eigenwijs en eigentijds programma. Door zijn enorme ontwikkeling kan hij nu worden ingezet als centrale gast op een dance-avond. 

En ook het What If Collective, een groep jonge programmeurs en designers die de Act award hebben gewonnen. Met de installatie MGNT legt What If Collectief de link naar het Philips verleden. Ze maken baanbrekende experimenten in de elektronische muziek van Dick Raaymakers op grote schaal inzichtelijk en ervaarbaar voor een breed publiek.

Culinair duet tussen computer en mens
Margriet Craens start tijdens STRP een restaurant waarin ze samen gaat koken met computer Chief Watson van IBM. De computer verzint de gerechten gebaseerd op geprogrammeerde passende smaakcombinaties. Smaken die normaal misschien niet voor de hand liggen om te combineren, maar die prima smaken. Margriet Craens brengt de finishing touch aan de gerechten van de computer, waarmee het een culinair duet tussen computer en mens wordt.

De groei van Strijp
STRP staat symbool voor de groei die Strijp heeft kunnen doormaken, mede door de inzet van Sint Trudo als strategische aanjager van het gebied. Joost Heijthuijsen van STRP roemt de ombouw van een gebied met vooral grote donkere hallen naar een plek waar de menselijke touch de overhand heeft.

Over STRP 2017
STRP Biënnale 2017 is een tiendaags festival vol spectaculaire kunst, experimentele technologie en elektronische muziek. Het festival vindt plaats tussen 24 maart en 2 april 2017 in het Klokgebouw. STRP draagt de passie voor technologie graag uit met rondleidingen voor scholieren, samenwerkingsprojecten tussen studenten en senioren en een internationale conferentie waarin kunstenaars en technologen een kijkje achter de schermen bieden.

Meer informatie en programma: www.STRP.nl