Resultaten
di 25 apr 2017

Studyportals verhuist naar het Klokgebouw

Acht jaar geleden begon StudyPortals in het Glasgebouw. Als start-up zochten we een locatie en wilden we een ruimte die goedkoop en per maand opzegbaar was. Deze flexibiliteit was op Strijp-S te vinden en belangrijk voor ons omdat je als start-up niet weet hoe je bedrijf er de volgende maand uitziet.

Studiekeuze transparant maken
De missie van StudyPortals is om studiekeuze wereldwijd transparant te maken. Middels de online platformen van StudyPortals kunnen studenten zoeken naar studies over de hele wereld. Het is enigszins te vergelijken met een dienst als Funda, maar dan gericht op het samenbrengen van studenten en universiteiten.

Talent aantrekken
De roots van Studyportals liggen in Eindhoven, het bedrijf is geboren op Strijp-S. Deze plek is belangrijk voor Studyportals om ‘Champions League’-talent aan te trekken. Doel van Studyportals is om de Amazon van studeren te worden en daarvoor personeel te werven op het gebied van engineering/software development, product leadership, data science, international marketing & business development. 

Wow-effect
Strijp-S heeft een echt wow-effect: het trekt talent aan en de medewerkers van Studyportals houden ervan om hier te werken. Het gebied is inspirerend, hip, creatief en dynamisch. Daarom was het een uitkomst om naar de bovenste etage van het Klokgebouw te kunnen verhuizen. Er zijn namelijk niet zo veel grote kantoorplekken op Strijp-S te vinden.

Eindhovense Roots
Edwin van Rest (CEO en mede-oprichter) is als ingenieur afgestudeerd op de TU/e; dan ontkom je er niet aan om iets van de historie van Strijp-S en Philips te weten. Met hun Eindhovense ‘roots’ zijn ze trots hun missie verder te verwezenlijken in het monumentale en historische Klokgebouw. In tegenstelling tot het oude kantoor in het Glasgebouw zorgt het ruime en open kantoor in het Klokgebouw, met een geweldig uitzicht, voor een mooie sfeer en werkomgeving.