Resultaten
do 09 feb 2017

STRP maakt de toekomst voelbaar in het nu

STRP Biënnale 2017 is een tiendaags festival vol spectaculaire kunst, experimentele technologie en elektronische muziek. Het festival vindt plaats tussen 24 maart en 2 april 2017 in het Klokgebouw. STRP draagt de passie voor technologie graag uit met rondleidingen voor scholieren, samenwerkingsprojecten tussen studenten en senioren en een internationale conferentie waarin kunstenaars en technologen een kijkje achter de schermen bieden.

Senses & Sensors
Het thema van STRP Biënnale 2017 is “Senses & Sensors”; zintuigen en sensoren. Hiermee wordt bedoeld waarneming, van onszelf en de wereld om ons heen en de vele manieren waarop technologie die waarneming beïnvloed en steeds verder op rekt.

STRP Biënnale 2017 concentreert zich op de ervaring achter het direct waarneembare: hoe het daar voelt, ruikt, smaakt, klinkt en eruit ziet. Hoe kunnen en willen wij ons verhouden tot de alomtegenwoordige sensoren, de immer meekijkende camera’s en subtiele zinsbegoochelingen die met alle slimme apparaten ons leven binnensluipen? Hoe houden we zeggenschap over of keuze in de manieren waarop onze zintuigen worden bespeeld en gemanipuleerd? Hoe kunnen we letterlijk en figuurlijk meer ‘sense of technology’ maken?

Meer informatie en programma: www.STRP.nl