Resultaten
ma 19 nov 2018

Puur genieten van mediterrane producten bij Jardin d’Olive

Taoufik El Quama is nu enkele maanden gevestigd in de Vershal en vertelt over zijn passie: Jardin d’Olive…een mediterrane tuin vol heerlijke olijven. Hij neemt ons mee in zijn reis met olijfolie, arganolie, honing en amlou in zijn mooie speciaalzaak.

Vloeibaar Marokkaanse goud

Argan olie komt uit Zuid-Marokko (tussen Agadir en Essaouira) en wordt gemaakt uit de binnenste drie amandelvormige pitten van de vruchten van de arganboom. De arganvrucht lijkt op een olijf maar is groter en ronder en wordt geel zodra de vrucht rijp is. De olie wordt uit deze pitten gehaald door de pitten te persen wat veel kracht vereist. “Het is een heel speciaal product vanwege het zeldzame karakter en de handmatige oogst. Arganolie wordt gebruikt voor consumptie en medische doeleinden. Er zitten veel vitaminen in, zorgt ervoor dat je minder rimpels krijgt en werkt cholesterol verlagend”, vertelt Taoufik. Je kunt de olie kopen via hervulbare flessen dus ook aan het milieu is gedacht!

Puur natuur

Taoufik verkoopt daarnaast olijfolie, uitsluitend van de eerste persing. En het is allemaal puur natuur. Er wordt niets toegevoegd, niets bewerkt en dat ruik en proef je. De olijfolie komt uit mediterrane landen. Ook verkoopt Jardin d’Olive honing en amlou. Met dat laatste product heeft Taoufik grootse plannen. Amlou is een marokkaanse pindakaas op basis van arganolie, honing en wilde amandelen. “Nederlanders houden van pindakaas dus ik ga een Nederlandse versie van amlou op de markt brengen”, zegt Taoufik.

Ondernemer met passie

Taoufik komt uit de kustplaats El Jadida in Marokko en kwam naar Nederland voor een vakantieliefde. Hij studeerde International Business Management aan de Fontys in Eindhoven maar werd daar niet gelukkig van. Tijdens het werken in de horeca ontstond zijn liefde voor pure producten en hij besloot om Trudo te benaderen of er voor hem een plekje was in de Vershal. Hij investeerde zijn geld om naar alle producenten in Griekenland, Spanje, Italië en Marokko te gaan. “Ik maakte afspraken met de boeren en keek naar de productie. Ook deed ik toen gelijk de eerste bestellingen. Een goede grond, het juiste klimaat en water maken het verschil en de kwaliteit van het product.”

Strijp-S: leuke en relaxte mensen

Inmiddels heeft Taoufik zijn hart verpand aan Eindhoven en Strijp-S. Hij houdt van de leuke en relaxte mensen. En hij probeert zijn creativiteit en liefde voor puurheid terug te geven in zijn producten. Hij heeft een goede start gehad in de Vershal en zelf de winkel ingericht met hulp van vrienden en zijn vriendin. Inmiddels heeft Taoufik een groot netwerk opgebouwd. Hij werkt graag samen met andere ondernemers uit de Vershal, zoals Wine&Nuts en de Pastryclub en haalt hij zijn honing bijvoorbeeld bij imkers uit Eindhoven. Ook heeft hij voor Stichting Vluchtelingwerk vrijwilligerswerk gedaan en werkt hij nog steeds als vrijwilliger met kinderen in Woensel-West wat hem veel energie geeft. “Zorg voor een leuke dag en iets goeds doen voor de mens maakt mij blij”, beaamt hij. “Nu nog mijn eigen olijfbomen, mijn eigen oogst en een eigen label olijfolie in de toekomst.”

www.jardindolive.nlinfo@jardindolive.nl