Resultaten
do 02 nov 2017

Plug-In-City op Strijp-S wint Circular Economy Award

Plug-in-City heeft de ABN AMRO Circular Economy Award gewonnen. Deze prijzen worden elk jaar uitgereikt aan de beste Nederlandse initiatieven op het gebied van circulaire economie. Op basis van publieksstemmen en het oordeel van de jury werd de winnaar bepaald.

De jury schreef in het eindrapport: ‘Plug-in-City zet circulariteit in de Brainport Regio op de kaart door een proeftuin te ontwikkelen die als een rondreizend circus door de stad trekt’.

Plug-in-City werd in 2015 snel doorontwikkeld van een leeg stuk grond tot een bottom-up creatieve community. Deze creatieve stad in Strijp-S werd onder andere opgebouwd uit hergebruikte zeecontainers. De containers worden bewoond door een diverse groep bestaande uit ontwerpers, architecten, ambachtslieden, kunstenaars, gamers en ondernemers. Materialen worden zoveel mogelijk hergebruikt of teruggegeven aan de producenten, het principe van circulaire economie. Een van de initiatiefnemers, Bas Luiting, kondigde twee weken geleden aan dat er ook circulaire studentenwoningen zullen worden gebouwd met hergebruikte zeecontainers. 

De jury, bestaande uit Cees-Jan Pen (Fontys Hogeschool), Ton Bastein (TNO), Christiaan Kuipers (Urgenda), Bert Krikke (4thecity) en Gerard Roemers (Metabolic), kwam in februari van dit jaar voor het eerst bijeen om 19 werklocaties en 14 regio’s te nomineren die kans zouden gaan maken op de award.