Resultaten
do 29 jun 2017

Paviljoen van geleende materialen op Ketelhuisplein

Tijdens Dutch Design Week (DDW) komt er op het Ketelhuisplein een prachtig tijdelijk gebouw van, voor en door mensen: het People’s Pavilion. Dit wordt het kloppend hart van het World Design Event, dé ontmoetingsplek voor iedereen met een dagelijks programma met lezingen, debatten, workshops, miniconcerten en performances.

Plastic inzamelen, doe je mee?
Overtreders W en bureau SLA tekenen voor het ontwerp en kiezen ervoor het samen met de bewoners van Eindhoven te bouwen. Het wordt een 100% circulair paviljoen en ontstaat volledig uit geleende materialen. Na DDW krijgt iedereen zijn spullen weer terug, heel en ongeschonden – alsof er niets gebeurd is. Eén van de eyecatchers van het People’s Pavilion wordt de plastic gevelbekleding van leien, gemaakt uit gerecycled plastic. 

Maak het ook jouw paviljoen!
Vanaf 12 juli wordt op Strijp-S het People’s Pavilion Plastic Station (PPPS) ingericht. Iedereen mag zijn (juiste) plastic komen brengen, dit wordt op kleur gesorteerd en uiteindelijk schoongemaakt en versnipperd en spuitgegoten tot nieuwe leien. Dus jouw plastic kan een onderdeel worden van het People’s Pavilion! Je kan iedere woensdag- en zaterdagmiddag van 12 juli tot en met 10 september tussen 13:00 en 17:00 je plastic inleveren bij een van de vrijwilligers. Zij sorteren het plastic en geven ook graag uitleg over het People’s Pavilion. 

Maar wat is World Design Event?
It’s Your World Design Event (WDE) gaat over de toekomst. Het is een internationaal vierjaarlijks designfestival tijdens Dutch Design Week waarin toekomstmakers, designers en denkers samen met stadsbewoners ideeën uitwisselen voor een betere wereld én stad. Het programma van WDE bestaat uit een internationale Booster Conference, het People’s Pavilion, acht creatieve Embassies (ambassades) waar uitwisseling van ideeën plaatsvindt op het gebied van Food, Health, Urban Transformation, Data, Climate Action, Intimacy, Robot love en Mobility & Energy en Lab squares (proefpleinen) in de stad.

www.worlddesignevent.org