Resultaten
do 04 okt 2018

Fat Lava, Hollywood Regency en Space-age bij Oker Vintage Interior

Mooie en aparte vintage items vallen op bij Oker Vintage Interior in de Urban Shopper op Strijp-S. Eigenaar Bob Dieleman is trots op zijn winkel en online shop. En terecht. Sinds 2016 is Bob begonnen met de handel in Vintage. Handelen heeft er eigenlijk altijd in gezeten; hobbymatig maar ook zijn vader was daar al mee bezig.

Mooie oude dingen opzoeken en doorverkopen. Hij begon met het verzamelen en verkopen van keramiek uit de jaren 50-60-70 maar nu staan er fraaie meubels, lampen en echt aparte vintage hebbedingen. Afgelopen maart 2018 is hij gestart in de Urban Shopper op Strijp-S maar Oker verkoopt ook veel via de online shop aan mensen uit Amerika, Australië en Azië, terwijl de winkel veel expats van ASML of de High Tech Campus en toeristen trekt.  

Familybusiness en passie

Bob groeide op met het struinen op rommelmarkten, veilingen, kunst- en antiekmarkten met zijn ouders. En toen hij klein was, handelde hij al in kleine autootjes van Matchbox. Als puber zette hij zich nog af tegen zijn ouders want tsja…wat moet je met al die oude rommel.  Hij studeerde in 2002 af aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg en werkt momenteel ook nog bij De Effenaar (hét Poppodium van Eindhoven) en is daarnaast nog marketeer. Maar de liefde voor het zoeken naar mooie spullen is zijn echte passie geworden. 
Hij staat zelf 3 dagen per week in de winkel. Zijn vriendin en moeder nemen elk ook 1 dag voor hun rekening. Een echte family business dus waarbij hij regelmatig naar Engeland, België en soms Frankrijk reist om mooie Vintage spullen te zoeken. Maar vooral het samen doen is een belangrijk succes.

Een band met Strijp-S

Bob is geboren en getogen in Eindhoven dus hij kende Strijp-S al voordat het echt ontwikkeld werd. Daarnaast is hij een liefhebber van mooie oude industriële panden. En wat is er mooier dan oude vintage Philipslampen verkopen aan mensen die nu in deze mooie panden wonen. De puzzelstukjes vallen op zijn plaats... 

Knowlegde is power

“Je moet er een neusje voor hebben om zulke mooie spullen te vinden maar de interior trends volgen en vooral veel lezen is de sleutel tot het succes van Oker: knowledge is power”, geeft Bob aan. “Trends van vroeger komen terug en als je die spullen in een andere setting plaatst komt de schoonheid naar boven, zoals die Flamingo van messing…die valt echt op!” Van Fat Lava (oude Duitse vazen), tot Hollywood Regency (veel goud, glas, bling-bling zoals kroonluchters & trolley kastjes) tot Space Age (items die uit de ruimtevaart van de jaren 60-70 te komen). Oude spullen zijn inderdaad hip en cool.

5-jarig bestaan Urban Shopper en Room86

In het weekend van 1 september 2018 vierden de ondernemers van Urban Shopper hun 5-jarig bestaan alweer. Dit werd gevierd met allerlei activiteiten, kortingen en een feestje. Er is vooral veel sociaal contact wat erg prettig is en ze houden voor elkaar een oogje in het zeil. Ze versterken elkaar ook omdat ze bijna allemaal iets anders aanbieden. 
Binnenkort zal de Dutch Design week plaatsvinden. Bob heeft voor Oker dan een speciale jaren 80 sectie ingericht: Room86.

www.oker.shop | www.instagram.com/Oker.Eindhoven