Resultaten
di 16 okt 2018

Micro-S: Maarten Dijksman met Woodspeaker op Kickstarter

Maarten Dijksman is meubelmaker en met zijn bedrijf Goed Houtwerk bijna 3 jaar gevestigd in Microlab. Daarnaast werkt hij iedere dinsdag- en woensdagavond achter de bar van het Blue Collar Hotel. Op dit moment is Maarten, met hulp van vele anderen op Strijp-S, volop bezig zijn nieuwste product de Woodspeaker op de markt te brengen. “Zonder de stimulans en hulp van mijn collega’s op Strijp-S was dit product nooit zo’n kans voor me geworden”, geeft Maarten aan over de Woodspeaker.

Zonde om hout weg te gooien

Maarten maakt onder de naam Goed Houtwerk meubels op bestelling, zoveel mogelijk van afvalhout. “Veel goed hout wordt weggegooid, maar je kunt er nog een prachtige tafel, kast of stoel van maken. Ik vind het zonde dat goed hout weggegooid wordt, daar is ook ooit een boom voor gekapt”, aldus Maarten die zichzelf niet per sé een circulaire meubelmaker noemt.

Twee handen extra

Maarten werkt vanuit Microlab en huurt daar een klein atelier. Hij heeft daar een plek voor zijn gereedschap, kan zijn houtvoorraad opslaan en kan gebruik maken van het machinepark van Microlab. “Hier zitten allemaal kleine zelfstandigen, eenpitters die keihard aanpakken en zelf maar twee handen hebben. Je hoeft maar even te vragen om hulp, dan heb je ineens twee extra handen om een klus te klaren”, aldus Maarten over de kracht van samenwerken.

Woodspeaker: oogstrelende smartphoneluidspreker voor liefhebbers

Maarten is een typische creatief; het liefste is hij bezig met experimenteren en nieuwe dingen ontwerpen en maken. Tijdens één van zijn creatieve momenten ontstond de Woodspeaker; een handgemaakte houten smartphoneversterker waaruit geweldig geluid komt. Je legt je smartphone met speaker in de houten klankkast, waarna het geluid via koperen pijpjes door een grote eikenhouten hoorn wordt versterkt. Een prachtig geluid met een oogstrelend design.

Stimulans door omgeving

Nadat Maarten de Woodspeaker had gemaakt reageerde zijn omgeving enorm positief op het ontwerp én de geluidskwaliteit. Via-via kwamen binnen de kortste tijd al wat bestellingen binnen en een tweet van Merel Morre (24.000 Twittervolgers) zorgde voor veel telefoontjes en reacties. Dat was aanleiding om serieus werk te gaan maken van het product, “ik wil zeker weten dat ik deze kans met beide handen aangrijp, en niet achteraf ‘had ik maar’ moet zeggen”, geeft Maarten vol enthousiasme aan.

Kickstarter

Hij kreeg van Luuk Visser van Microlab de tip om een Kickstartercampagne op te zetten, om zodoende een grote groep liefhebbers te bereiken en ineens flinke impact te maken. Maarten besloot ervoor te gaan en kwam via Ben Pearce (van Plugin City) in aanraking met fotografe Barbara Medo. Barbara en Maarten zijn een dag lang op allerlei plekken op Strijp-S foto’s gaan maken, binnen en buiten. Bekijk het resultaat op de Woodspeaker website en bezoek ook de Kickstartercampagne die loopt tot zondag 4 november!

Strijp-S

Maarten vindt het gaaf dat je in zo’n klein gebied als Strijp-S eigenlijk alles hebt, om dingen voor elkaar te krijgen. Als je maar deelt waar je mee bezig bent en hulp vraagt. “Strijp-S is een prachtige omgeving, hier gebeurt veel. Niet alleen de grote evenementen, maar ook zoiets bijzonders als Plugin City of het Blue Collar Hotel, zijn een aanwinst voor het gebied. Zo verbaast Maarten  zich iedere keer weer over de verwarring bij de hotelgasten van Blue Collar Hotel, mensen snappen niet dat zo’n bijzonder hotelconcept kan bestaan en worden echt aangenaam verrast bij binnenkomst.

www.woodspeaker.io | www.kickstarter.com