Resultaten
di 20 jun 2017

IAA Architecten wint Condo Prijsvraag

Prijswinnaar van de Condo Prijsvraag is project Change the scene van Theo Franken (IAA Architecten) met Marko Matic, Umut Türkmen en Jochem de Jongh. Sint Trudo maakte op de Dag van de Architectuur, zaterdag 17 juni 2017, de winnaar bekend.

Aanleiding van de prijsvraag is de bouw van de Condo-toren op Strijp-S, met compacte en daarom zeer betaalbare leefruimten van ongeveer 50 m2. 37 inzenders ontwierpen een ruim-telijke installatie voor de condo’s, die ruim, luxe en innovatief wonen mogelijk maakt. 

Uit het juryrapport
‘Project Change the scene blinkt uit in ruimtewerking. Het biedt precies wat je nodig hebt: een eenvoudig kookeiland, een verhoogd bed met trap en tafel. De ontwerpers geven een nauw-keurig uitgewerkt antwoord op de opgave hoe een 50 vierkante meter grote Condo ruimtelijk, betaalbaar en luxueus te ontwerpen. Daarbij namen ze in ogenschouw dat elders in het ge-bouw gedeelde faciliteiten te vinden zijn. Ze nemen het concept van de Condo serieus, maar ook de bewoner. De woning biedt namelijk naast comfort en gebruikskwaliteit ook voldoende vrije ruimte aan huurders voor het toevoegen van eigen meubilair of spullen en daarmee het geven van een eigen identiteit aan de plek.’

Bekijk hieronder het volledige juryrapport.

De overige genomineerde projecten zijn: 

CORE-living: Tim de Graag. Teamleden: Mark Gijsbers

Ilse & Oscar: Branka Vuksanovic. Teamleden: Monique Luttikhuis en Una Duric 

Wonen in een stedelijk fort: Riemer Postma (nieuwe architecten). Teamleden: Joep Wind-hausen, Roderik van der Meulen, Nico Leferink

Z Condo: Joris Gesink (JSQ Studio). Teamleden: Sebastiaan van Heusden en Quinten Boumann

Jury
De jury bestaat uit: Jurgen Bey, hoofd van Sandberg Instituut en ontwerper Studio Makkink & Bey (juryvoorzitter); Pieter Buijs, bewoner van Strijp-S; Marcel van Dooremalen, senior advi-seur beleid en strategie Sint Trudo; Jarrik Ouburg, architect HOH Architecten en Fellow Aca-demie van Bouwkunst Amsterdam; Lonny van Ryswyck, ontwerper Atelier NL (Trudo Lab); en Anne van Strien, Ruimtemaker bij BEECKK Ruimtemakers (Trudo Lab).

Vervolg
Sint Trudo is voornemens het winnend ontwerp uit te voeren. 

Meer informatie
Voor meer informatie: communicatie@trudo.nl.