Resultaten
di 27 jun 2017

Huurwoningen SPACE-S feestelijk geopend

4.662 fans op Facebook, 5 jaar samen nadenken, ontwikkelen, ontwerpen en bouwen. Nu staan er 402 nieuwe huurwoningen en is de afronding van SPACE-S op Strijp-S in Eindhoven een feit. 

Co-creatie
Toekomstige bewoners van SPACE-S ontwikkelden samen met Woonbedrijf en Vestide hun ideale woonbuurt op Strijp-S in Eindhoven. Ruim 1.000 mensen bepaalden samen het DNA, de structuur en inrichting van de buitenruimte en woningen, het ontwerp van de gebouwen én de manier van samenleven. Online en offline, tijdens bijeenkomsten, inspiratiesessies, via Facebook en op eigen initiatief inspireerden bewoners elkaar en gaven richting aan het definitieve ontwerp. Dat heeft geleid tot een bijzondere eigen wijk, die nu écht van en voor de bewoners is. 

Samen ontwikkelen niet langzamer en niet duurder
Opvallend is dat het ontwikkelen en bouwen van SPACE-S niet langer heeft geduurd. De planning is vergelijkbaar met een regulier bouwproces en ook de bouwkosten zijn gelijkwaardig. Ontwikkelen en bouwen met bewoners is dus geen risico, het is juist een feest om te doen!

Bewoners ontwerpen SPACE-S
Woonbedrijf is SPACE-S eind 2012 gestart met een oproep op Facebook en een artikel in het ED; “Als je hier zou willen gaan wonen, hoe zou je dan samen willen wonen en hoe zou de buurt er dan uit moeten zien?” Bij SPACE-S was steeds het uitgangspunt hoe je hier wil samenleven en wat dat inhoudt voor ruimtes die nodig zijn. Door de wensen van de klant sturend te maken is er nu een prettige woon- en leefruimte voor een diverse doelgroepen: gezinnen, studenten, alleenstaanden en stellen, voor mensen die begeleiding krijgen bij het wonen en voor (startende) ondernemers.

Eigen beheer daktuinen
De bewoners nemen zelf ook het beheer van de daktuinen en het ‘Buurthuis’ op zich. De schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimten gebeurt door de “Regionale Huismeester”, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inzet. 

www.space-s.nl