Resultaten
vr 30 jun 2017

Eindhoven Maker Faire verhuist naar het Klokgebouw

De Eindhoven Maker Faire groeit in 2017 naar meer dan 200 nationale en internationale makers die op 2 en 3 september de nieuwste creatieve en technologische ontwikkelingen presenteren. Door het succes van de derde editie, zal het festival dit jaar flink opschalen op een nieuwe locatie: het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven. Het concept blijft hetzelfde: onbeperkt plezier en creativiteit, twee dagen vol vindingrijkheid: Eindhoven Maker Faire 2017. 

Officiële Licentie 'Featured Maker Faire'
René Paré, directeur van Eindhoven Maker Faire, vertelt blij te zijn met deze stap. “Eindhoven mag enorm trots zijn op de komst van deze eerste nationale, volwaardige Maker Faire. Onlangs hebben we de officiële licentie van ‘Featured Maker Faire’ bemachtigd, waardoor we onderdeel uitmaken van de wereldwijde Maker Movement. We gaan daardoor eindelijk meespelen met paradepaardjes als Parijs, Nantes of Rome. De keuze voor het Klokgebouw op Strijp-S was daarmee voor ons een logische zet. Dit is bij uitstek dé plek in Eindhoven om een grootschalig festival te organiseren.” 

Ontdekkingsreis
“Op 2 en 3 september laten we de magie van het maken zien tijdens een ontdekkingsreis in de wereld van de creativiteit”, aldus René Paré. “De Eindhoven Maker Faire is een festival waar allerlei soorten makers hun ideeën delen en hun onstuitbare enthousiasme overbrengen op het publiek dat bestaat uit kinderen, ouderen, studenten, start-ups, expats, lesgevende en onderzoekende mensen.” Dat zorgt voor een mooie mix aan creatieve makers die zich bezighouden met thema’s als steampunk, vechtrobots, powertoolracing, modelmakers, drones, knotsgekke voertuigen en pratende robots. Het zelf doen staat hierbij voorop; je kunt meedoen aan tientallen workshops, urban mining, leren solderen of zelfs coderen. 

Call for Makers 
Makers kunnen zich vanaf nu aanmelden om hun project te laten zien op dit internationale podium. Aanmelden is mogelijk via www.eindhovenmakerfaire.nl tot en met 31 juli 2017. 

Tickets 
Tickets zijn vanaf nu op www.eindhovenmakerfaire.nl verkrijgbaar tegen gereduceerd tarief: Kinderen tot 6 jaar: gratis entree / Jeugd 6 t/m 17 jaar: €5,00 / Volwassenen: €10,00 / Familietickets: €20,00. 

Praktische informatie 
De Eindhoven Maker Faire vindt plaats in het Klokgebouw (Klokgebouw 50, 5617 AB Eindhoven). Het evenement is geopend op zaterdag 2 en zondag 3 september van 11.00 tot 18.00 uur. 

www.eindhovenmakerfaire.nl  | www.facebook.com/eindhovenmakerfaire  | @EHVMMF