Resultaten
di 14 mrt 2017

De Vershal heeft een Boerschappen ophaal punt

Boodschappen, direct van de boer. Lokaal, supervers, onbewerkt. Absolute topkwaliteit voor een eerlijke prijs. Eerlijk voor de boer én eerlijk voor jou. Iedereen blij dus. En het is ook nog eens hartstikke makkelijk, want bij Boerschappen in de Vershal laad je je kratje in één keer vol lekkers van de boer. Klinkt goed? Ga naar boerschappen.nl en schrijf je vrijblijvend in voor een proefperiode van twee weken! 

Begin 2014 gingen Stéphanie Vellekoop en Stijn Markusse in hun woonplaats Breda enthousiast van start met Boerschappen. Het nieuwe concept sloeg zo goed aan dat ze inmiddels – naast verschillende Pick Up Points in de regio – ook een Boerschappen-winkel in de Vershal hebben geopend. Stéphanie: “Als je een koekje eet, weet je dat je voor suiker kiest. Maar suiker in de rosbief op je boterham?! Wat moeten al die verkeerde vetten, e-nummers en dubieuze toevoegingen in je eten? Mensen willen dat niet meer en kiezen voor puur en eerlijk, voor smaak, gezondheid en transparantie.” 

Verschillende boxen
Boerschappen is geen landelijk concept, maar een lokale onderneming van twee liefhebbers van goed en eerlijk eten. Elke dag rijdt de Boerschappen-bus langs tientallen boeren in de regio om de mooiste producten in te kopen. Hiermee worden verschillende boodschappenboxen samengesteld, waarop klanten zich kunnen abonneren. Stéphanie: “Je kunt bijvoorbeeld een abonnement nemen op een Mini, Duo of Plus Box. Daarin zit doorgaans een kip-, vlees- en visproduct, zuivel, fruit, vijf tot zes soorten groenten en aanvullende producten als vleeswaren, eieren of kaas. Van zo’n box eet je zeker drie tot vier dagen. Om onze recepten te volgen, voeg je zelf een paar eenvoudige ingrediënten toe. Rijst of pasta bijvoorbeeld, knoflook en kruiden. Voor vegetariërs hebben we de Oogst Box. En we hebben een Vangst Box met enkel; vlees en vis.” 

Gezonder, lekkerder, maar niet duurder
Alle producten komen van kleinschalige, lokale boeren. Ze zijn supervers, en bevatten geen of nauwelijks bestrijdingsmiddelen. Dieren krijgen geen preventieve antibiotica of groeihormonen en er worden geen slechte geur-, kleur- of smaakstoffen en e-nummers toegepast. Gezond, vers, lekker, eerlijk … dat is vast extra duur. “Integendeel,” verzekert Stéphanie. “Onze prijzen zijn vergelijkbaar met die van de supermarkt. We kopen precies in wat er is besteld en er is dus geen waste. En in de Vershal vullen mensen zelf hun box en dat scheelt ons een boel tijd en dus geld.” 

Makkelijk en flexibel
Klinkt ideaal. En dat is het ook. Bovendien is Boerschappen heel flexibel. Je neemt zo een abonnement, maar zegt het ook weer net zo makkelijk op (met een termijn van twee weken). En via de handige Boerschappen app bepaal je zelf wanneer je je box wilt ophalen. Simpel! Zo druk dat je weinig tijd hebt om boodschappen te doen? Trommel een paar collega’s op en Boerschappen bezorgt zelfs op je werk. 

Kijk gauw op www.boerschappen.nl, daar lees je precies hoe het werkt, wat er in je Box zit en welke boeren er meedoen. En natuurlijk volg je Boerschappen op Facebook. Like!