Resultaten
vr 27 jan 2017

De Vershal maakt zich op voor Kookstrijd

Kookstrijd is de wedstrijd voor jonge kooktalenten waarbij ze de kans krijgen te koken in een echt restaurant. Het doel van organisatie achter Kookstrijd is om kinderen op een jonge leeftijd al in contact te brengen met koken en vooral met gezond koken. Tijdens Kookstrijd wordt er gestreden in twee leeftijdscategorieën: het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Koken, snijden, borden opmaken en sauzen binden. In totaal 40 kooktalenten hebben deze vaardigheden getoond tijdens de Kookstrijd in de regio Eindhoven, met als hoogtepunt de finale voor de titel ‘Kookstrijder 2016’. In 2016 waren er twintig kinderen per categorie, die in 15 deelnemende restaurants hebben gestreden.

Kookstrijd is begonnen in 2016 met een auditie voor alle kinderen hier in de regio. Je kon je inschrijven en vervolgens kon je laten zien dat je een echt kooktalent bent. Het ging om ruiken, proeven, bereiden en vragen beantwoorden. Van al deze kinderen hebben we een selectie gemaakt en deze jongeren zijn doorgegaan naar de ronde waarin ze koken in echte restaurants. In die restaurants hebben ze gekookt voor de gasten en voor een professionele jury: het Culinair Gilde. Het Culinair Gilde kwam langs om de jongeren te beoordelen en uiteindelijk leidde dit tot de finale waarin vijf kooktalenten met elkaar moesten strijden om de titel. De kinderen leren andere recepten te maken dan dat ze normaal maken. Zo koken ze bijvoorbeeld met asperges en paddenstoelen. Ze leren hun eigen visie en ideeën te ontwikkelen omtrent voedsel.

Samen sterk
Het leuke aan Kookstrijd vindt de organisatie dat ze het niet alleen doen. Ze werken met heel veel partijen samen: bijvoorbeeld het Culinair Gilde dat als jury fungeert, en nog vele andere partijen die de kinderen de mogelijkheid geven om te groeien in hun strijd. Ook de mensen achter Kookstrijd zijn al jong begonnen met koken en daarom vinden ze het leuk om ook deze kinderen op jonge leeftijd al iets bij te brengen over gezond koken. 

Nieuwe kooktalenten gezocht!
Vorig jaar won Koen van Osch in de categorie basisonderwijs en Dahir Mohamed in categorie middelbaar onderwijs. Zij mogen zichzelf voortaan Kookstrijder noemen! Wil jij ook kans maken om te winnen? Doe dan mee met Kookstrijd! We zoeken kooktalenten t/m 17 jaar. Ben jij of ken jij een kooktalent uit de regio Eindhoven? Meld je aan via of stuur hem of haar dan naar www.kookstrijd.nl om mee te doen met de leukste kookwedstrijd van de regio!

TIP: Door te oefenen heb je meer kans tijdens de auditieronde van Kookstrijd! De eerste paar keren kun je ook samen koken met iemand die het goed kan. Zoals een vriend(in) of je vader/moeder. Samen koken is vaak ook veel leuker! Daarnaast kunnen zij je ook tips geven, misschien hoe je een bepaalde groente beter kan schoonmaken of juist net dat ene ingrediënt dat het gerecht nog lekkerder maakt!

www.kookstrijd.nl | www.facebook.com/kookstrijd