Resultaten
di 02 okt 2018

Cucina Italiana: een stukje Italiƫ op Strijp-S

Ailén & Giovanni Gameroni zijn samen eigenaar van Cucina Italiana en emigreerden vanuit Italie naar Eindhoven.

Ze verzorgen Italiaanse kooklessen, catering, take-away en diners op Strijp-S in het Veemgebouw in Eindhoven.  In september 2016 in het centrum van Eindhoven maar ze groeiden al snel uit hun jasje. 6 Maanden geleden vonden ze een nieuwe plek met veel licht en ruimte in de vershal op Strijp-S. Hier biedt de keuken voldoende ruimte aan kookstudenten die echt Italiaans willen leren koken met een gezellige & huiselijke plek om te eten.

Storytelling met Italiaanse kookkunsten

Het verhaal achter een gerecht en de passende ingrediënten wordt door Cucina Italiana goed uitgelegd. “Het is belangrijk dat mensen de basis van koken kennen ,maar ook de achtergrond waarom bepaalde ingrediënten worden gekozen. Het gebruik van groenten, fruit, kaas en dan daarna komt pas vis of vlees. Italië is lang een arm land geweest dus je moet ook met minder uit de voeten kunnen. Hou het simpel en zorg voor goede kwaliteit en verse ingrediënten want less is more,” aldus Ailén.

Bourgondisch Eindhoven

Ailén is razend enthousiast over Eindhoven en haar bourgondische levensstijl. Ze voelde een goede vibe in Eindhoven waar mensen houden van een goed diner, lekkere wijn en kwaliteit van leven belangrijk vinden. De expats in Eindhoven zijn een belangrijke doelgroep van Cucina Italiana. Ailén werd onlangs verkozen tot “Expat of the year”. Ze snapt daarom heel goed dat expats een huiselijke sfeer zoeken. Daarnaast bestaat de cliëntèle uit mensen die van Italiaans eten en Italië houden.

Lokale samenwerking op Strijp-S

De kaas en de olijfolie komen uiteraard rechtstreeks uit Italië, maar alle andere ingrediënten worden lokaal vervaardigd. “We willen op een sociale, ecologische en duurzame manier koken. En we zouden nóg meer willen samenwerken met lokale ondernemers op Strijp-S, ook voor onze catering.”, zo vertelt Ailén. Zo werkt Cucina Italiana al samen met Duurzame Kost (hier worden eigen zaden gecultiveerd tot groenten en kruiden. Het vlees komt van Ad Reinders en de organische thee komt van InfiniTea (beiden uit de Vershal). Ondernemen met ethiek is belangrijk voor Cucina Italiana.

Toekomst op Strijp-S

Giovanni en Ailén wonen inmiddels ook op Strijp-S. Ze zijn druk bezig hun toekomst hier verder op te bouwen en hun activiteiten uit te breiden. Elke maand krijgt een speciaal thema of er worden gerechten gemaakt die typisch zijn voor één Italiaanse provincie. Zo is volgende maand de truffel aan de beurt, vindt er tijdens de Dutch Design Week een diner en tentoonstelling plaats door de Italiaanse kunstenaar “No Curves” uit Milaan (reservering nodig!) en zal de maand november in het teken van Sardinië staan. Ook worden speciale avonden voor internationale klanten georganiseerd waarin zogenaamde Mix-diners worden voorbereid: Japans-Italiaans, Taiwanees-Italiaans en Mexicaans-Italiaans. Spannende gerechten die een uitdaging zijn!

Tenslotte gaat Cucina Italiana ook lunches verzorgen voor een aantrekkelijke prijs vanaf een kleine menu kaart met pasta’s en vegan opties. Reserveren is niet nodig; de lunch kan worden meegenomen of bij Cucina Italiana worden genuttigd. Lekker, makkelijk en genieten!

www.cucina-italiana.eu | www.vershalhetveem.nl