Resultaten
wo 31 mei 2017

Brouwerij Het Veem start brouwproces

De vergunning is binnen, het brouwproces is gestart. Binnenkort tapt Brouwerij Het Veem zijn eigen biertjes!

Een 15 meter lange bar. 24 Taps met regelmatig wisselende speciaalbieren. Ayinger Celebrator Doppelbock, om maar eens iets lekkers te noemen. Een Jopen Mooie Nel. Of een Keizer Karel Robijn Rood. En jawel, eindelijk stijgt er uit de brouwketels het verleidelijke aroma van gerst en hop. De vergunning is binnen, het brouwproces is gestart. Dat ruik je. Dat zie je, als de brouwmeester als een magiër zijn ingrediënten mixt. En dat proef je binnenkort, bij de Grote Lancering van de eerste ter plekke gebrouwen bieren. Welkom in Brouwerij annex Proeflokaal Het Veem!

Lokale bierbrouwerijen zijn helemaal in. Mensen leven bewuster en zijn op zoek naar eerlijke, ambachtelijke producten. Liefst lokaal. Producten waar duidelijk meer aandacht aan is besteed. En dat is precies wat Daan van Stiphout in zijn bierbrouwerij en proeflokaal biedt. In een grote hoek van de Vershal, met een eigen ingang aan de Torenallee, zodat je ook na 19.00 uur gezellig een biertje kunt ‘doen’.

Geestrijk avontuur
Uit al die taps in Proeflokaal Het Veem stromen de meest bijzondere biertjes met de meest bijzondere namen. Oersoep Sergeant Pepper. Pampus Wisselshop Mosaic. Gajes Bruut. Lastig kiezen? De bierexperts van het Veem geven je graag tekst en uitleg. Je wilt niet kiezen? Kan, bestel je gewoon een proeverijtje. Drie of vijf verschillende biertjes voor een lekker prijsje. Proost.

Gebrouwen in de vershal
In het Proeflokaal prijken drie imposante brouwketels waarin het gist en borrelt. Met een beetje geluk wordt er tijdens je bezoek ‘live’ gebrouwen. Geïnteresseerd in het brouwproces? De Veem-brouwmeester gunt je graag een kijkje in de bierkeuken en legt je precies uit wat er in de ketels gebeurt. Vooral nieuwsgierig naar wat er uit de ketels komt? Nog even wachten – goed bierwerk heeft tijd nodig -, binnenkort mag je proeven. Daan: “Geen doorsnee pils, maar uitsluitend speciaalbieren. Engelse biersoorten bijvoorbeeld, zoals Indian Pale Ale, Porter en Stout. Kleinschalig gebrouwen, zoals vroeger in elke stad en in ieder dorp gebeurde. Met de allerbeste grondstoffen en verschillende hopsoorten, volgens traditionele recepten. Nog lekkerder met een Eindhovens plènkske ham van Ad Reinders of een kaasplateautje van Rico’s Biokazen of Che Bontà. Voor een totale smaakbeleving!”

Het proeflokaal van Brouwerij het Veem is dagelijks tot 24.00 uur geopend. Wil je erbij zijn als Daan de eerste eigen Veem-brouwsels uit de ketels tapt? Volg BrouwerijHetVeem op Facebook, dan hoor je als eerste wanneer de kranen open gaan.